Peuteropvang

We bieden peuteropvang, voorheen peuterspeelzaal genoemd, in Steenwijk (erland). Alle kinderen van 2 tot 4 jaar zijn van harte welkom, ongeacht naar welke school ze daarna gaan. Op de peuteropvang worden de kinderen spelenderwijs goed voorbereid op de basisschool, leren ze om van huis te zijn en spelen ze met nieuwe vriendjes.

Ook als je als ouder even wat tijd voor jezelf wilt biedt peuteropvang uitkomst.
We zijn op de meeste locaties 5 dagen per week geopend, je ontvangt kinderopvangtoeslag, ook wanneer je niet werkt kun je meestal een tegemoetkoming van de kosten krijgen. Van harte welkom!

Wanneer kan mijn kind naar de peuteropvang?
Vanaf 2 jaar kunnen kinderen naar de peuteropvang. Deze is iedere werkdag op de meeste locaties geopend van 8.30 tot 12.00 uur. Ouders hebben hierdoor genoeg tijd om eventuele broers of zussen naar school te brengen of te halen. Uiteraard ook van andere scholen dan Accrete-scholen.

Wie vangt mijn kind op?
De kinderen worden begeleid door professionele leidsters met een opleiding op minimaal mbo-niveau. Leidsters worden ondersteund door gemotiveerde vrijwilligers, soms zijn er ook stagiaires aanwezig.

Wat kost peuteropvang en wanneer krijg ik toeslag?
Peuteropvang (voorheen peuterspeelzaal) valt onder de Wet Kinderopvang. Financieel betekent dit dat de tarieven peuteropvang hetzelfde zijn als tarieven van de kinderopvang.
Werkende ouder(s) krijgen kinderopvangtoeslag waardoor het afnemen van kinder- en/ of peuteropvang een stuk betaalbaarder wordt. Hierbij geldt; 'hoe lager de inkomsten hoe hoger de vergoeding'.
Ouders krijgen kinderopvangtoeslag wanneer er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.
Check hier of u in aanmerking komt voor toeslag
Wanneer je niet werkt of blijkt dat je geen recht hebt op kinderopvangtoeslag dan is het vaak toch mogelijk om een vergoeding van de gemeente te ontvangen. Onze administratie kan dit voor je regelen. Informeer bij onze administratie naar de mogelijkheden en de hoogte van een bijdrage van de gemeente. Dit kunt je aanvragen door een mail met deze vraag te sturen naar kinderopvang@accrete.nl of telefonisch op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag tussen 9.00 en 14.00 uur: 038 - 720 09 31.

Proefberekening
Door op onderstaande link te klikken kun je alvast een vrijblijvende proefberekening maken om direct te zien wat de kosten zijn:
Maak hier een proefberekening voor kinderopvangtoeslag en bekijk direct hoeveel u terugkrijgt.

Inschrijven peuteropvang
Klik hier voor het inschrijfformulier en mail of breng deze naar de opvang van je keuze.

Vrijblijvende rondleiding en openingstijden
We nodigen u graag uit voor een vrijblijvende rondleiding door de locatiemanagers, onderstaand de gegevens:

Voor een afspraak of vrijblijvende informatie kunt u contact opnemen met Henriette Eenkhoorn: 0527-292250.

Kindcentrum De Schutsluis biedt doorlopende leerlijnen
op de kinderopvang!